La Rezina se construiesc locuințe sociale

Miercuri a avut loc ceremonia de lansare oficială a Proiectului “Construcția locuințelor sociale în orașul Rezina”. Evenimentul  s-a desfășurat în preajma blocului cu 9 nivele (72 de apartamente) din str. 1 Mai 6, o construcție nefinalizată, proprietate publică a Consiliului Raional Rezina.   

Prezent la eveniment, ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bâtcă, a declarat că proiectul va fi realizat în baza unui credit acordat de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, cu o dobândă ce nu depășește 1%. Contribuția Consiliului Raional Rezina este de 35% din valoarea lucrărilor de reconstrucție, cotă ce se constituie din costul integral al construcției nefinalizate și terenului aferent acesteia.

 La întrunire au mai participat Eleonora Graur, președinta raionului Rezina;  Iunona Lungul, directoarea unității de implementare a proiectului; Simion Tatarov, primarul or. Rezina; Dumitru Diecenco, directorul executiv al SRL „Ozun-cons”, antreprenor general, demnitari și funcționari publici din cadrul consiliilor raional și orășenesc, locuitori ai orașului Rezina.

Un articol mai detaliat la temă citiţi în numărul următor.

Ion Perciun

 

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns