La Rezina a fost fondat un Cenaclu literar-muzical

Prima şedinţă a Cenaclului literar-muzical “La steaua care-a răsărit…” a fost consacrată zilei de naștere a marelui poet Mihai Eminescu și Zilei Culturii Naționale. În sala Palatului raional de cultură “Nicolae Lupov” din Rezina s-au întâlnit reprezentanţii câtorva generații, pentru a-i citi versul și proza, a savura din melodiile cu tematică eminesciană.

 Alături de elevii şi profesorii Liceelor Teoretice “Alexandru cel Bun” şi “Olimp”, membrii ansamblurilor “Doina Nistrului” şi “Opincuţa”, în calitate de oaspeți au fost invitate şi profesoarele de limbă română de la instituţiile de educaţie din Rezina, dar şi de la LT “Evrica” din Râbniţa. Mulţumim pentru implicare în pregătirea şi desfăşurarea evenimentului Primăriei or. Rezina, colaboratorilor Bibliotecii Publice Raionale “Mihai Eminescu”, Școlii de Arte Plastice pentru copii din Rezina, Grădiniței nr. 6 “Cocoșelul de aur” și AO “Nufărul”, care au contribuit la crearea unei atmosfere deosebite prin felul cum au prezentat opera eminesciană. Astfel ne-am convins încă o dată că avem elevi extraordinari, fiindcă ei sunt ghidați de cadre didactice, care depun mult suflet în ceea ce fac.

Ne propunem ca această şedinţă să fie de bun augur şi Cenaclul “La steaua care-a răsărit…”, care va activa pe lângă Palatul raional de cultură “N. Lupov”, să aibă o viaţă lungă.

Liuba Stavinschi, metodistă principală la PRC “N. Lupov”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns