La Rezina a decedat o fetiţă de 8 ani. Cauza încă urmează a fi stabilită

Marţi, la spitalul din Rezina a decedat o fetiţă de opt ani. Potrivit unor informaţii primare, decesul ar fi survenit în urma unei infecţii acute a căilor respiratorii.

Medicul epidemiolog Vladimir Sinchevici de la Centrul de Sănătate Publică ne-a spus că, preventiv, era vorba de o intoxicaţie cu produse chimice. Administraţia Spitalului raional Rezina s-a luptat pentru viaţa fetiţei, de două ori a apelat la serviciile Aviaţiei sanitare, dar până la urmă copilul nu a putut fi salvat.

Solicitată să ne dea detalii asupra cazului, Nina Postu, directoarea Spitalului ne-a spus miercuri dimineaţă că medicii, inclusiv specialiştii chemaţi în ajutor de la Chişinău, au făcut tot posibilul pentru salvarea fetiţei, dar fără succes. Aşteptăm medicul legist care urmează să stabilească cauzele decesului, a spus dna Postu.

Cu o informaţie mai detaliată la temă vom reveni în numerele viitoare.

Apropo, potrivit portalului sanatateinfo.md, la mijlocul săptămânii curente, în Republica Moldova, situația epidemiologică prin gripă este la nivel de intensitate medie. În săptămâna 04-10 februarie 2019, morbiditatea prin infecții acute ale căilor respiratorii superioare a constituit 510,88 cazuri la 100.000 populație, depășind pragul epidemic (315,88 la 100.000 populație) cu o creștere de 8,5% în comparație cu săptămâna precedentă. În această perioadă au fost înregistrate 7 cazuri de deces, confirmate cu virusul gripal A(H1N1)pdm09 – patru bărbați și trei femei. În raioanele din regiunea Orhei a fost înregistrat un singur caz de deces cu virusul gripal A(H1N1), în săptămâna precedentă, când în raionul Şoldăneşti a decedat un bărbat de 45 de ani.

Reporter “C”

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns