La Orhei majoritatea consilierilor din Partidul Șor au refuzat să examineze un proiect de decizie care prevedea alimentarea a peste 100 de copii din familii social vulnerabile.

Un proiect de decizie care propunea identificarea surselor financiare pentru a asigura serviciile de alimentare pentru 112 copii din familii social-vulnerabile nu a fost acceptat pentru examinare de majoritatea consilierilor municipali ai Partidului Șor.

Potrivit radioorhei.info, proiectul deciziei a fost elaborat de consilierul independent Sergiu Aga și în startul ședinței de ieri a Consiliului Municipal Orhei a fost propus spre includere în ordinea de zi, după ce a fost prezentat și în cadrul comisiei consultative de specialitate.

Din cei 19 consilieri prezenți în ședință, împotriva introducerii pe ordinea zi a proiectului respectiv au votat 16 consilieri din Partidul Șor.  Președinta fracțiunii Partidului Șor, Tatiana Gorea a declarat că proiectul nu corespunde normelor legale, deși este unul bun. Totuși până la ședința viitoare a CM Orhei ar putea fi identificată o soluție a problemei.

Proiectul de decizie refuzat spre examinare, propunea Primăriei Orhei să identifice surse financiare pentru creara unui fond care ar putea asigura serviciile de alimentare a elevilor claselor V-IX ce provin din familiii social vulnerabile.

Cheltuielile pentru acest fond s-ar ridica în anul 2020 la peste 186 mii lei. Drept sursă de completare a lui era propusă reducerea cheltuielilor la unele capitole din buget, printre care procurarea florilor, tipărirea afișelor, focurile de artificii ș.a

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns