La Neculăieuca, Orhei mai mulți oameni spun că localitatea e terorizată de un grup de agresori

Mai mulți locuitori ai satului Neculăieuca, raionul Orhei spun că trăiesc cu frica de mai mulți ani din cauza unui grup din care face parte și persoana implicată recent într-un caz de huliganism. Mai mulți oameni cu care a stat de vorbă reporterul Radio Orhei, s-au temut să fie înregistrați, iar alții au solicitat să nu le fie arătate fețele. Locuitorii satului spun că pe parcursul ultimelor ani în localitate au loc mai multe cazuri de furturi, agresiuni motiv pentru care trăiesc cu frică.

Oamenii cred că ar trebui organizată o adunare a satului la care să participe reprezentanții administrației și ai poliției pentru a soluționa problema și speră să se facă auziți prin intermediul mass-media.

Amintim că un bărbat din Neculăieuca a fost bătut de câțiva indivizi în după-amiaza zilei de 31 ianuarie. Bărbatul spune că este proprietarul a 2 magazine din sat și în trecut a mai avut conflicte cu agresorii.

Victima crede că agresorii ar fi fost  puși la cale la un fost colaborator al poliției, pentru a-l provoca și sub amenințarea unor dosare penale să fie estorcat de bani. Aceleași lucruri au fost expuse și în plângerea depusă la IP Orhei, unde au mai fost depuse alte câteva plângeri pe motivul că agresorii amenință și intimidează martorii cazului. Bărbatul a declarat pentru Radio Orhei că a răbdat câțiva ani provocările, iar acum vrea ca totul să fie soluționat pe cale legală.

Solicitată de Radio Orhei, ofițera de presă a IP Orhei , Irina Burdujan a relatat atunci  că pe acest caz a fost pornită o cauză penală pe art. 287 al. 2 Huliganism.

 

Distribuie

Lasă un răspuns