La muncă se vor prezenta doar salariații strict necesari

Foto simbol.

Începând cu ziua de luni, 15 iunie c., bugetarii vor avea un regim special de muncă. Guvernul a aprobat vineri, 12 iunie 2020, un proiect de lege în acest sens, relatează unimedia.info.

Proiectul de lege propune ca, începând cu 15 iunie 2020, conducătorii instituțiilor bugetare să organizeze munca salariaților în cicluri, cu durata de 2 săptămâni consecutive, cu respectarea următoarelor particularități:

– Atragerea la serviciu a personalului strict necesar, pentru asigurarea funcționalității unității, activitatea căruia necesită prezența obligatorie la serviciu.

– Excluderea prezenței/interacțiunii salariaților din cele două cicluri periodice consecutive.

– Organizarea muncii la distanță a personalului, activitatea căruia nu necesită prezența oligatorie la locul de muncă.

– Dispunerea timpului de staționare a salariaților care nu sunt în concedii anuale sau concedii neplătite, nu sunt prezenți la locul de muncă și care nu pot asigura munca la distanță.

Aceste norme de organizare a muncii nu sunt obligatorii pentru instituțiile medico-sanitare, serviciile de salvare, urgență, asistență socială, organele apărării naționale, ordinii publice, securității naționale, administrării veniturilor vamale, pentru sistemul administrației penitenciare, organizarea activității în instituțiile respective fiind efectuată la discreția conducătoilor, în funcție de necesitate.

 

Distribuie

Lasă un răspuns