La Leușeni vechea componență a Consiliului Local a transmis solemn ștafeta autorităţilor nou-alese

Vechiul şi noul primar – un exemplu de unitate şi cooperare pentru săteni.După prima ședință a Consiliului Local Leușeni nou-ales, vechea componență a organului reprezentativ, în frunte cu fostul primar Anatol Pasat, a solicitat o întâlnire festivă cu noii consilieri şi noul primar, Valeriu Lazarenco.

 ”Am fost 16 ani în fruntea primăriei, timp în care am reușit multe lucruri frumoase: au fost reparate școala și grădinița, drumurile, s-a construit reţeaua de aprovizionare cu gaze naturale ş.a. Recent satul a ales alte autorităţi locale şi noi, cei care ne-am depus mandatele, am decis să transmitem în mod so-lemn ştafeta administrării publice a localităţii noilor autorităţi”, a remarcat Anatol Pasat.

Mihail Tudosan, secretarul Consiliului Local Leușeni, care, conform prevederilor Legii cu privire la serviciul  public, degrabă se pensionează, a salutat decizia primarului şi a colegilor din consiliu:

”Astfel punem începutul unei tradiții bune în comunitate, fiindcă dintr-un post sau serviciu public trebuie să pleci cu sentimentul datoriei împlinite. În administraţia publică este foarte important de a asigura continuitatea activităţilor”, a menționat dl secretar.

Părintele Andrei Chirilov, parohul bisericii din Leușeni, ales consilier local, a spus că este relativ nu demult în misiune preoțească la Leușeni, dar îi place aici fiindcă este o comunitate foarte unită. “Am fost sprijinit în totul de fostul primar, sunt convins că aşa vom conlucra şi cu noul primar pentru a duce cu succes la capăt ceea ce am preconizat”, ne-a spus părintele.

Menţionăm că Valeriu Lazarenco, în vârstă de 32 de ani, noul primar de Leușeni, este cel mai tânăr dintre primarii localităților din raionul Telenești şi a activat în calitate de jurist la Consiliul Raional Telenești.

”Am avut o campanie electorală civilizată. Am apreciat mult gestul dlui Anatol Pasat, un om şi specialist foarte respectat în comunitate, care a decis să revină la profesia sa de medic veterinar”, a remarcat Valeriu Lazarenco.                                                                   

Ion Cernei

Distribuie

Lasă un răspuns