La Chiperceni au serbat de Ziua Națională a Portului Popular

Tradiție și voie bună în satul Chiperceni, r-nul Orhei de Ziua Națională a Portului Popular, sărbătoare ce are are drept scop promovarea valorilor autentice de patrimoniu cultural imaterial colportate la costumul tradițional.

Duminică, 24 iunie, curent, toți amatorii costumului popular nu au ezitat să-l îmbrace și să demonstreze mândria de a-l purta la Festivalul ”Mândru-i Portul Orheian” , ediția a III-a, organizat de Secția Cultură a Consiliului raional Orhei în colaborare cu Casele (căminele) de Cultură din raionul Orhei, și primăria com. Chiperceni.
Evenimentul a început tradițional cu alaiul colectivelor artistice, în centrul satului, apoi sărbătoarea a continuat în Casa de Cultură unde toți oaspeții au fost întîmpinați cu pâine și sare de către primarul comunei, domnul Ion Voloșciuc.

De la eveniment n-a lipsit domnul Tudor Golub, Președintele raionului Orhei care a venit cu un mesaj de mulțumire adresat organizatorilor și tuturor colectivelor, cu prilejul Zilei Naționale a Portului Popular.
Secția Cultură a Consiliului raional Orhei aduce sincere mulțumiri tuturor celor care au contribuit la organizarea și desfășurarea Festivalului, la promovarea costumului popular și a tradițiilor moștenite din străbuni.

Ion Cernei

Distribuie

Lasă un răspuns