La 4 mandate deocamdată pretind 27 de candidaţi

Până la data de 8 ianuarie, Comisia Electorală Centrală a înregistrat pe circumscripția națională patru concurenți electorali: PDM, Blocul ACUM, PCRM și PSRM. Din lista PSRM a fost exclus candidatul cu nr.33, Mihail Paciu, vicepreşedintele OT Orhei a PSRM, pentru lipsa certificatului de integritate. Totodată, Mihail Paciu este inclus în calitate de candidat în circumscripţia uninominală nr. 19  Ivancea.

 

Partidul Sor a prezentat actele la CEC, dar nu a fost înregistrat pentru că în pachetul de documente depuse de reprezentanţii formaţiunii au fost depistate mai multe nereguli. Alina Rusu, preşedinta CEC a declarat că Partidul Șor încă poate fi înregistrat dacă va corecta erorile şi va veni cu o nouă cerere la acest subiect.

Între timp, grupurile de inițiativă ale pretendenților la mandatele de deputat în circumscripțiile uninominale îi dau zor la colectarea semnăturilor, iar Consiliile electorale au început înregistrarea concurenților electorali.

La sfârșitul săptămânii trecute cei mai mulți candidați erau înregistrați pe circumscripția uninominală nr.19 Ivancea. Este vorba de Tudor Golub (PDM), Mihail Paciu (PSRM), Marina Tauber (Partidul Șor) și Lucia Viscun (PCRM). Şi-au mai anunţat intenţia de a candida pe această circumscripţie deputatul liberal Roman Boţan, Mariana Cușnir (Blocul ACUM), Igor Brânză (candidat independent) și Vitalie Marinuță (Partidul Verde  Ecologist).

La Consiliul electoral al circumscripţiei electorale unino-minale nr.13 Rezina până la 4 ianuarie – data limită, au fost eliberate liste de subscripție grupurilor de inițiativă pentru susținerea următorilor candidați la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova: Eleonora Graur din partea PDM, Valeriu Ciorici (PSRM), Sergiu Cataranciuc (Blocul ACUM), Leonid Nauc (Partidul Şor), Ion Perciun (candidat independent), Elena Macrii (PCRM), ne-a relatat Irina Taban, secretara Consiliului electoral al circumscripţiei electorale uninominale nr.13 Rezina.

Irina Taban a mai concretizat că Eleonora Graur deja a fost înregistrată în calitate de concurentă electorală, iar Valeriu Ciorici şi Leonid Nauc au depus actele, care urmează să fie examinate la şedinţa următoare a Consiliului. Şedinţa trebuie să fie convocată timp de 7 zile din momentul depunerii documentelor.

Pe circumscripţia nr. 14 Teleneşti la funcţia de deputat aspiră Vadim Lelic (PDM), Alexandru Isac (PSRM), Maria Ciobanu (Blocul ACUM), liberalul Mihai Moldovanu, Veaceslav Căpățină (PRCM) şi Valerian Cristea (Partidul Şor). Primii doi candidaţi deja au fost înregistraţi.

Consiliul electoral al circumscripției nr.18 Orhei l-a înregistrat în calitate de candidat pentru alegerile parlamentare din 24 februarie pe Vasile Costin, care reprezintă PDM. Potrivit datelor Consiliului de circumscriţie, pregătesc documentele pentru înregistrare Mihail Catraniuc (PSRM), Svetlana Căpățină (PCRM), Ilan Șor (Partidului Șor), Valeriu Munteanu (blocul ACUM), Dorin Zghibarţă (PL) și Dumitru Suhoborcenco (candidat independent).

Reporter “C”

 

Distribuie

Lasă un răspuns