L-a omorât pentru că a refuzat să-i dea bani de ţigări

Fiul şi-a omorât tatăl. Asta s-a întâmplat cu un bărbat de 64 de ani, care a fost înjunghiat în abdomen cu un cuțit de către propriul fiu în vârstă de 41 de ani. Cazul a avut loc în luna martie 2018 în satul Jora de Mijloc din raionul Orhei. Drept motiv pentru fapta agresorului ar fi servit refuzul tatălui de a-i da bani pentru țigări și băutură. Fiind beat și orbit de furie, feciorul și-a lovit intenționat părintele lipsit de apărare cu un cuțit de bucătărie.

Victima însângerată s-a adresat imediat după ajutor unui vecin, care a și chemat ambulanța. Leziunile grave primite i-au pus în primejdie viața. Fiind internat în Spitalul raional Orhei a decedat peste două săptămâni.

Agresorul făcea abuz de băuturi alcoolice, creând stări de conflict, își maltrata de mai multe ori tatăl, cu care locuia în aceeași gospodărie.

Recent, Judecătoria Orhei, sediul Telenești, l-a condamnat pe făptaș în baza art. 2011 alin. (4) din Codul penal, pentru comiterea acțiunilor de violență în familie, soldate cu decesul victimei. Instanța de judecată i-a aplicat pedeapsa de 13 ani închisoare cu executare în penitenciar de tip închis.

Sentința este cu drept de atac conform prevederilor legale.

Vasile Ciubotaru, procuror-șef al Procuraturii
raionului Telenești

 

Distribuie

Lasă un răspuns