Klaus Iohannis: “Statul va ajuta toate companiile afectate de criză.”

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis condoleanțe familiilor a căror apropiați au fost răpuși de coronavirus. În cadrul unei teleconferințe, șeful statului a făcut un apel la unitate și le-a cerut românilor să respecte recomandările autorităților. „Stând acasă îi ajutăm pe medicii noștri să le ofere asistență celor care au reală nevoie de îngrijire”, a spus acesta. Totodată, acesta a promis că statul va ajuta toate companiile afectate de criză.

Din nefericire, inevitabilul s-a produs și țara noastră se confruntă cu situația tragică a primelor decese în contextul infectării cu noul coronavirus. Sunt cu sufletul alături de familiile îndoliate și le transmit condoleanțe și putere în aceste momente dramatice. Toate datele o arată – și situația de până acum din România o confirmă – noul coronavirus are o particularitate aparte și poate fi letal într-o proporție mult mai mare pentru persoanele în vârstă față de cele tinere. În țările puternic afectate de acest virus, majoritatea covârșitoare a deceselor s-au înregistrat în rândul persoanelor de peste 65 de ani, oameni care au imunitatea mai scăzută și suferă și de o serie de alte probleme de sănătate, cum se întâmplă de foarte multe ori după această vârstă. Dragi pensionari, nu vă expuneți inutil unui risc uriaș! Limitați orice deplasare în afara domiciliului, cu excepția celor de strictă necesitate! Este singura cale prin care puteți să vă protejați și să îi protejați și pe ceilalți de boala și suferința pe care le provoacă acest virus. Dragi români, într-o cumplită ironie a sorții, a-i ajuta pe ceilalți înseamnă astăzi și în săptămânile care vor veni a sta departe de ei. Oricât de crud și paradoxal ar suna acest lucru, este adevărat. Menținerea distanțării sociale este calea care ne va scoate la lumină după această incredibil de dificilă perioadă. Să avem, așadar, în aceste zile mare grijă de părinții și bunicii noștri, dar de la distanță”, a făcut apel Iohannis.

Mai mult, acesta a anunțat că statul îi va ajuta pe toți cei afectați de criză, inclusiv agenții economici a căror activitate se confruntă cu anumite greutăți. Totodată, președintele României a anunțat că autoritățile vor recurge la măsuri mai dure, în caz de necesitate, în funcție de evoluția lucrurilor.

Ne confruntăm cu o situație fără precedent, în care viața fiecărui cetățean depinde de decizii ferme. Vreau ca fiecare român să înțeleagă că nu ne vom opri și vom lua măsuri chiar mai dure în momentul în care vor deveni absolut obligatorii pentru limitarea răspândirii virusului. În egală măsură, însă, vom continua să-i ajutăm pe toți cei afectați de această criză. Măsurilor sociale și economice adoptate zilele trecute li se va adăuga un nou pachet, care să rezolve problemele și mai multor categorii de întreprinzători și oameni de afaceri care se confruntă cu mari greutăți”, a declarat Klaus Iohannis.

În concluzie, președintele României a dat asigurări că toate instrumentele fiscale și economice, toate resursele, inclusiv cele care pot fi obținute de la nivelul Uniunii Europene, sunt puse în slujba sănătății românilor și a ajutării firmelor și angajaților care trec în aceste zile prin momente dramatice.

Sursa: deschide.md

Distribuie

Lasă un răspuns