Klaus Iohannis a obţinut cel de-al doilea mandat de președinte al României

Klaus Iohannis a obţinut duminică, 24 noiembrie, cel de-al doilea mandat de președinte al României. În turul doi de scrutin al alegerilor prezidenţiale, după ce au fost calculate voturile de la toate secțiile din România, Klaus Iohannis, candidatul PNL, a acumulat peste 63% din voturile alegătorilor, iar Viorica Dăncilă, candidata PSD – aproape 37% din voturi, transmite IPN.

 

La urne s-au prezentat puțin peste nouă milioane de alegători, ceea ce a reprezentat aproape 50% din populația României. La aceste date urmează să fie adăugate și voturile românilor din diasporă, care au ieșit la vot într-un număr de peste 900 de mii de persoane.

Mandatul de președinte al României este de cinci ani.

Potrivit Biroului Electoral Central al României, citat de IPN, peste 52 de mii de cetățeni români din Republica Moldova au votat la alegerile prezidențiale din România, cu aproape zece mii mai mulți, comparativ cu primul tur de scrutin desfășurat acum două săptămâni.

Cetățenii care au ales să voteze pentru prezidențialele din România, au putut-o face la una din cele 37 de secții de votare deschise de Ambasada României pe teritoriul Republicii Moldova, timp de trei zile, 22-24 noiembrie. Deocamdată nu se cunoaște pentru cine au votat aceștia.

Distribuie

Lasă un răspuns