Karatiştii din Rezina – campioni mondiali

Discipolii clubului „Karate-Kay” din Rezina au repurtat încă o victorie splendidă. De data aceasta la Campionatul Mondial de Karate-Shotokan, ediţia a XXIV-a şi la ediţia a IX-a a Cupei Mondiale „Kohai World Cup” care s-au desfăşurat în perioada 07-09 octombrie c. în or. Burgas din Bulgaria.

La campionat au participat peste 1500 de sportivi din 50 de ţări. Federaţia de Karate-Shotokan din R.Moldova s-a prezentat la competiţii cu o echipă din 20 de sportivi, dintre care 11 au reprezentat Clubul “Karate-Kay”. Alături de rezineni la campionat au mai participat sportivi din Malovata Nouă, Dubăsari, Chişinău, Bălţi. Karatiştii rezineni şi de data aceasta au demonstrat o pregătire fizică şi tehnică foarte bună, cucerind şapte medalii de aur, cinci de argint şi una de bronz. Astfel, de titlul campion mondial în categoriile lor de vârstă s-au învrednicit Muslim Gurbanov, Andrian Ceban (kumite individual şi kata individual), Alexandru Zamă, Andrian Stratulat, Andrian Moscalciuc (kata individual).

Pe treapta a doua a podiumului de onoare au urcat Ilie Luca (kumite individual şi kata individual), Vasile Carpov şi Viorel Ştirbu (kata individual), Vlad Ciurari (kumite individual). Iar Andrian Moscalciuc a mai obţinut şi un bronz la kumite individual.

Şi Sergiu Purice, preşedintele şi antrenorul clubului „Karate Kay” a participat la competiţii alături de discipolii săi, clasându-se pe locul V în categoria sa de vârstă la proba kata individual.

În imagine: antrenorul Sergiu Purice cu discipolul său Andrian Ceban, care s-a întors de la Burgas cu două medalii de aur.

 

Tudor Iaşcenco

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns