Jurnal TV: „Victor Novak” ar fi a doua identitate a lui Plahotniuc în Moldova. Filip: „Nu cunosc despre aceasta”

Potrivit surselor postului Jurnal TV, al doilea pașaport al lui Vlad Plahotniuc în Republica Moldova ar fi pe numele „Victor Novak”. Președintele PDM, Pavel Filip a declarat că nu cunoaște un astfel de nume sau despre a doua identitate a lui Plahotniuc.

 Filip mai susține că Serghei Răilean, pe atunci șef la Registru (actualul ASP) și un apropiat al lui Filip, nu cunoaște despre al doilea pașaport al lui Plahotniuc.

„Despre subiectul acesta am auzit odată cu Dumneavoastră. Agenția Servicii Publice execută lucruri tehnice. Spre exemplu avem pașapoarte diplomatice. Vine pachetul de documente de la Ministerul de Externe și ei doar efectuează lucrul tehnic, tipăresc aceste pașapoarte”, a declarat Pavel Filip.

Amintim că Procuratura Anticorupție a deschis, la sfârșitul lunii octombrie, o cauză penală pe baza presupusei duble identități pe care ar deține-o fostul lider al democraților, Vlad Plahotniuc în Republica Moldova. Potrivit președintelui Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, Chiril Moțpan, Vlad Plahotniuc și Serghei Iaralov ar deține dublă identitate în R. Moldova.

Documentele ar fi fost eliberate atunci când în funcția de director al Agenției Servicii Publice (ASP) era Serghei Răilean, care ar fi finul de cununie al actualului lider PDM, Pavel Filip.

Distribuie

Lasă un răspuns