Judecătorul Eugen Popovici, anchetat pentru mită, scos de sub urmărire penală

Judecătorul Eugen Popovici de la Judecătoria Orhei a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii reîncadrarea în funcție și achitarea salariului și tuturor plăților cuvenite pentru perioada suspendării din funcție, relatează zdg.

Potrivit raportorului Anatolie Galben, membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Popovici a fost suspendat din funcție la 13 noiembrie 2018, iar la 5 mai curent Procuratura Anticorupție a dispus scoaterea lui de sub urmărire penală. Ordonanţa respectivă nu a fost contestată, “alt temei de a ține persoana suspendată nu este și unica soluție este de a anula suspendarea și a-l reîncadra în funcție”, a menţionat raportorul.

Președintele CSM, Anatolie Pahopol, a remarcat că „întrebarea este destul de delicată” și după o deliberare CSM a decis să amâne examinarea.

Apropo, în articolul “Un procuror, un judecător şi un avocat din Orhei bănuiţi de corupere pasivă şi activă” (CUVÂNTUL, 26 octombrie 2018) se relata că judecătorul “care a examinat în fond cauza penală respectivă ar fi pretins de la soţia inculpatului, prin avocat, suma de 2000 de euro, pentru a atenua învinuirea inculpatului şi a elibera persoana din arest”.

Atunci Eugen Popovici a fost reținut de CNA, fiind suspectat că ar fi pretins 2000 de euro mită. La acel moment, E. Popovici avea un stagiu de judecător de un an şi jumătate.

Distribuie

Lasă un răspuns