Judecătoria Orhei va examina insolvabilitatea firmei care a păzit cele 3 bănci de unde s-a furat miliardul şi apoi primăria Orhei

Insolvabilitatea firmei  de pază ”Klassika Force” va fi decisă de Judecătoria Orhei (sediul Telenești). Ședința de judecată este programată pentru 18 aprilie. Cazul “Klassika Force” a ajuns la Judecătoria Orhei din motiv că dosarele de insolvabilitate nu se mai examinează de Curțile de Apel, ci de judecătoriile de primă instanță, relatează radioorhei.info.

Procesul de insolvabilitate a fost pornit încă la sfârșitul anului 2015 la Curtea de Apel Chișinău. În acest dosar au avut loc mai multe ședințe, dar la sfârșitul anului trecut judecătorul care examina cazul, Sergiu Arnăut, a fost suspendat de Consiliul Superior al Magistraturi pentru că este cercetat penal într-un dosar de corupere pasivă şi trafic de influenţă.

Anterior, “Klassika Force” s-a ocupat de paza celor trei bănci falimentate – “Banca de Economii”, “Unibank” și “Banca Socială”. Dar, în debutul scandalului legat de frauda bancară, o mașină a agenției, care transporta arhiva băncilor, a fost furată în circumstanțe suspecte și incendiată.

Odată cu instalarea fostului administrator al “Băncii de Economii”, Ilan Şor, în fruntea administrației de la Orhei, “Klassika Force” și-a schimbat adresa juridică în incinta unei întreprinderi municipale din localitate. De asemenea, firmei i-a fost încredințată paza Primăriei Orhei.

Administratorul firmei de pază “Klassika Force”, Igor Bodorin, a fost sancționat anul trecut de Banca Națională pentru activitatea sa în funcția de membru al Consiliului de Administrare al “Unibank”. Până în anul 2013 Bodorin a ocupat funcția de șef al Serviciului Pază de Stat.

 

Distribuie

Lasă un răspuns