Judecătoria Orhei l-a amendat pe Valerii Klimenko cu 20 de mii de lei și l-a privat pe 6 luni de dreptul de a conduce

Valerii Klimenko, consilier municipal de Chișinău din partea Partidului Șor a fost amendat zilele trecute de Judecătoria Orhei cu 20 de mii de lei și privat de dreptul de a conduce o unitate de transport pentru o perioadă de 6 luni. 

Sancțiunea i-a fost aplicată pentru faptul că pe 16 septembrie, ziua când deputatele Marina Tauber și Reghina Apostolova au fost reținute, Klimenko, conducând un automobil de model WV Polo, nu a îndeplinit indicațiile legale, date de agentul de circulație de a opri vehiculul, continuând deplasarea.

În acea zi pe numele lui Klimenko a fost întocmit un process-verbal pentru depășirea vitezei, politicianul fiind amendat cu 600 de lei. Procesul-verbal privind neîndeplinirea indicației legale de oprire a vehicolului a fost  încheiat la 19.11.2019, în lipsa lui Klimenko. Fiindu-i expediat prin poștă, procesul-verbal a fost întors agentului constatator cu mențiunea ”nereclamat”. La fel cu mențiunea ”nereclamat” s-au întors citațiile de judecată expediate lui Valerii Klimenko, procesul desfășurându-se în lipsa sa. Hotărârea Judecătoriei Orhei poate fi atacată la Curtea de Apel Chișinău.

 

Distribuie

Lasă un răspuns