Jocuri pentru proști: premierul rău și președintele bun

Stimată redacție, am citit opiniile pământenilor noștri vizavi de ajutorul de 700 de lei promis de actuala guvernare pensionarilor cu ocazia sărbătorilor de Paști. Dar așa și n-am înțeles, va fi acest ajutor ori nu? Iată și Paștele, dar de indemnizație nici vorbă.

Elena Munteanu, or. Șoldănești

Cu adevărat, în februarie 2020, Igor Dodon, după o consfătuire cu președinta Parlamentului Z.Greceanâi și prim-ministrul Ion Chicu anunța că guvernul urma să aprobe unele inițiative sociale. Conform uneia dintre acestea, ajutorul unic de sărbători în mărime de 700 de lei urma să fie oferit și de Paști pentru toți pensionarii care primesc o pensie mai mică de 2000 de lei.

La moment, instituțiile din teritoriu, responsabile de distribuirea acestor ajutoare, se află în vacanță și unii reprezentanți ai acestora, solicitând anonimatul, ne-au spus că nu dispun de careva informații oficiale la acest subiect. “Judecând după unele declarații de la Guvern, cel mai probabil că ajutorul anunțat nu va fi, pentru că situația economică din țară este extrem de grea”, a mai adăugat sursa noastră.

Apropo, pe 8 aprilie c., premierul Ion Chicu menționa în această ordine de idei într-un interviu pentru europalibera.org: „Noi nu am promis de Paști acest suport și el nu va fi. Noi am spus atunci că, după posibilități, o să vedem când o să putem să-l oferim. În cazul de față nu există aceste posibilități”.

Iar în vinerea Paștelui, în cadrul emisiunii sale „Președintele răspunde”, reacționând la întrebările presei și ale unor cetățeni, Igor Dodon a declarat că în timpul sărbătorilor pascale din acest an pensionarii care au o pensie mai mică de 2000 de lei nu vor primi suportul unic în valoare de 700 de lei, însă dânsul promite că până la sfârșitul anului, pensionarilor le va mai fi acordat un ajutor material unic.

Cel mai probabil, acest ajutor (dacă va fi oferit), va ajunge la pensionari în preajma alegerilor prezidențiale, fiind legat indispensabil de numele lui Igor Dodon ca o dovadă că președintele Dodon dacă promite – face…

Foto simbol. Sursa: jurnal.md

Distribuie

Lasă un răspuns