Jizdan: Coaliția PSRM-PD va prelua prevederile acordului PSRM-Blocul ACUM

În negocierile cu socialiștii, Partidul Democrat va prelua toate prevederile care se conțineau în acordul de guvernare semnat în vara anului 2019 între Blocul ACUM și PSRM. Cel puțin asta susține deputatul democrat Alexandru Jizdan. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Butonul roșu”, de la postul public de televiziune,menționeză sursa.

„Partidul Democrat nu-și dorește alegeri anticipate. Dacă cineva din Blocul ACUM are alte propuneri pentru noi, să vină să ni le pună pe masă. În schimb, dacă ei vor alegeri anticipate, atunci interesele noastre nu coincid”, spune fostul ministru de interne.

Întrebat despre diferențele de viziune în raport cu PSRM, Jizdan a declarat că PDM va avea anumite condiționalități în cadrul negocierilor.

„Am citit acordul semnat anterior de Blocul ACUM și PSRM. Noi vom prelua toate prevederile acelui acord”, a deputatul.

Mai mult, acesta a declarat că în cadrul Consiliului Politic a Partidului Democrat,  care a avut loc astăzi, toți membrii prezenți au votat în unanimitate pentru lansarea negocierilor cu socialiștii.

În Partidul Democrat totul se votează unanim”, a ironizat deputatul Vladimir Cebotari, unul dintre parlamentarii desprinși de la PDM, membru al grupului parlamentar Pro-Moldova.

Acesta a mai spus că președintele PDM, Pavel Filip, le-a lansat invitații la discuții celor din Blocul ACUM, ce-i drept, de la televiziuni, însă ultimii nu au dat curs invitației.

Distribuie

Lasă un răspuns