Italia revine în forță. Țara relaxează măsurile de carantină

Cea mai afectată ţară europeană de pandemia de coronavirus revine la muncă. Italia a anunţat că va începe de săptămâna viitoare relaxarea măsurilor de carantină, dar cu respectarea în continuare a   măsurilor de distanţare socială.

Giuseppe Conte, premierul Italiei: „Din 4 mai,  întregul sector de producţie se va redeschide, la fel şi cel de construcţie şi întregile sectoare care asigură materia primă pentru funcţionarea acestor sectoare.”

Decizia vine după ce ieri, Italia a anunţat cel mai mic bilanţ al deceselor din ultima lună şi jumătate – doar 260 de morţi. Relaxarea măsurilor de carantină se va întinde pe parcursul mai multor săptămâni. Dacă rata noilor îmbolnăviri rămâne scăzută, mai mulţi italieni vor putea reveni la muncă.

„Din 18 mai plănuim să redeschidem muzeele, spaţiile expoziţionale, librăriile şi antrenamentele echipelor sportive” spune Giuseppe Conte.

Şcolile, în schimb, nu se vor redeschide până în septembrie, iar barurile, restaurantele şi saloanele de cosmetică vor mai aştepta până la 1 iunie.

Între timp, Cehia trece deja la a treia fază a revenirii la normal. Fabrica Skoda a reluat porducţia. Se redeschid şi magazinele cu o sprafaţă de 2.500 de metri pătraţi, dar şi sălile de fitness. Paşi în afara carantinei se fac şi peste graniţa cu ţara noastră, în Serbia, unde saloanele de cosmetică şi coafor pot primi din nou clienţi.

„Suntem foarte fericiţi pentru că revenim la muncă. Şi clienţii noştri sunt foarte fericiţi şi, bineînţeles, vom respecta toate măsurile de precauţie, pentru că sănătatea este mai importantă decât   frumuseţea” spune Svetlana Kovacevici, proprietar salon.

Sursa: deschide.md

Distribuie

Lasă un răspuns