Italia a raportat, sâmbătă, 4 aprilie, cel mai mic număr de decese cauzate de COVID-19 în ultimele două săptămâni

Italia a raportat, sâmbătă, 4 aprilie, cel mai mic număr de decese cauzate de COVID-19 în ultimele două săptămâni. Totodată, numărul pacienţilor internaţi la terapie intensivă a scăzut pentru prima dată în ultimile două săptămâni.

Toruși, autorităţile le-au cerut oamenilor să continue să menţină regulile stricte de carantină şi să nu iasă pe străzi, scrie Mediafax.

Departamentul de Protecţie Civilă a raportat, sâmbătă, 681 de decese, ceea ce duce numărul total al celor care şi-au pierdut viaţa de la izbucnirea pandemiei la 15.632. A fost cea mai mică creştere zilnică a deceselor din 23 martie până în prezent.

Numărul total de cazuri confirmate în Italia a ajuns, sâmbătă la 124.632 de la 119.827 raportate vineri, dar pentru prima dată, numărul de pacienţi din unităţile de terapie intensivă a scăzut.

„Aceasta este o veste importantă, deoarece permite spitalelor noastre să respire”, a declarat şeful Protecţiei Civile, Angelo Borelli.

Autorităţile italiene au declarat că plafonarea numărului de cazuri din ultima perioadă este un semn că vârful pandemiei a fost atins şi că numărul victimelor va începe să scadă dacă se vor respecta măsurile stricte impuse populaţiei.

Există, însă, temeri că odată cu apropierea Paştelui şi încălzirea vremii, numărul celor care au ieşit din case şi se plimbă în oraşe precum Napoli, Roma şi Milano, creşte.

„Unele imagini distribuite pe social media arată o relaxare în comportamentul unor persoane. Din fericire numărul este destul de mic. Dar acestea nu trebuie luate ca exemplu, ci condamnate”, a spus Domenico Arcuri, comisarul special al guvernului pentru epidemia de coronavirus.

El a mai spus că în ciuda cifrelor de sâmbătă, nu se poate vorbi încă de momentul în care viaţa în Italia va reveni la normal.

Sursa: agora.md

Distribuie

Lasă un răspuns