Italia a devenit țara cea mai afectată de coronavirus din Uniunea Europeană. Unde pot cere ajutor cetățenii moldoveni

Italia a devenit țara cea mai afectată de coronavirus din Uniunea Europeană. Cel mai nou bilanț arată că au fost înregistrate 79 de cazuri de îmbolnăviri în total, aproape jumătate dintre acestea fiind depistate în ultimele 24 de ore. Doi pacienți s-au făcut bine, în timp ce 18 sunt în stare gravă sau critică.

Cele mai afectate zone sunt Lombardia și Veneto. În cursul nopții a fost confirmată prezența virusului și în Milano.

Ministerul de Externe de la Chișinău anunță, în acest context, că nu a fost informat despre existenţa vreunui cetăţean al Republicii Moldova printre persoanele infectate cu coronavirus şi nu au fost primite nici solicitări de asistenţă consulară din partea cetăţenilor moldoveni.

„În contextul creşterii numărului de cazuri confirmate de infecţii cu virusul Covid-19 (coronavirus) în Italia, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene recomandă cetăţenilor Republicii Moldova aflați acolo să respecte cu stricteţe recomandările autorităţilor italiene la acest subiect”, se spune într-un comunicat de presă al Ministerului de Externe.

 

Ambasada Republicii Moldova la Roma, împreună cu Consulatul General de la Milano şi Consulatul de la Padova dau asigurări că se află în legătură constantă cu autorităţile italiene cu atribuţii în gestionarea situaţiei privind coronavirusul.

„Până în prezent, nu s-au primit notificări din partea acestora cu privire la existenţa vreunui cetăţean al Republicii Moldova printre persoanele infectate şi nu au fost primite nici solicitări de asistenţă consulară din partea cetăţenilor moldoveni”, se mai arată în comunicat.

MAEIE reiterează că cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă pe teritoriul Italiei pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon de urgenţă:

Ambasada Republicii Moldova la Roma: +39 329442109

Consulatul General de la Milano +393206108989

Consulatul din or. Padova+393805905331

Centrul de Apel al MAEIE 0 80 090990 (apeluri din Republica Moldova) sau +373 22 788722 (apeluri din străinătate)

Sursa: jurnal.md

Distribuie

Lasă un răspuns