Îşi dezvoltă abilităţile, înscenând poveşti

Tatiana Cușnir, educatoare la Grădinița de copii ”Guguță” din Telenești a hotărât să-şi familiarizeze discipolii cu poveştile într-un mod cât mai plăcut, dar şi să-i ajute să-şi dezvolte vorbirea, expresivitatea mişcărilor, îndrăzneala, curajul de a ieşi în faţa auditoriului, constituind la începutul anului curent în grupa ei un cerc dramatic, în care participă 9 copii.

 

Primul spectacol pus în scenă a fost ”Mănușa”. După ce l-au prezentat în faţa părinţilor şi picilor din restul grupelor, au fost invitaţi şi la festivitatea consacrată aniversării de 70 de ani ai Bibliotecii Publice ”Vasile Alexandri”, micii actori fiind răsplătiţi cu cele mai multe aplauze din partea publicului. 

Dna Cușnir ne spune că nimic nu i-ar fi reușit dacă în pregătirea spectacolului nu se implicau activ și părinții copiilor:

”Ne-au ajutat mult. Constantin Mâțu ne-a adus niște panouri din spumă tehnică, iar Ecaterina Popov, care este pictoriță, ne-a pregătit mănușa, principala recuzită, care trebuie să adăpostească animăluțele pădurii nimerite în dificultate din cauza iernii geroase. Ceilalți părinți au pregătit costumele pentru copiii lor. Micii noştri actori au fost entuziasmaţi când au aflat că dna Aurica Dobjanschi, directoare-adjunctă a Bibliotecii ”Vasile Alecsandri” ne-a invitat să participăm la festivitate”- ne-a spus doamna educatoare.

Pavel Casian, șeful Direcției Cultură, Tineret și Sport Telenești a menţionat că a fost impresionat de spectacolul prezentat de către copiii de la grădinița ”Guguță”:

”A fost surprinzător. Îi vom susține în continuare pe aceşti copii să-şi dezvolte abilităţile artistice, ca să ne bucurăm şi de alte premiere”, a spus dl Casian.

Micii actori de la Grădinița ”Guguță”, conduși de Tatiana Cușnir. Prezentatoare – Manuela Mâțu și Camelia Parcea; Șoricelul – Victorița Beț; Broscuța – Anastasia Cotiujanu; Iepurașul – Nicolae Târsână; Vulpea – Alexandrina Catrinescu; Lupul – Artur Popov; Ursul  – Ionuț Eșanu.

Ion Cernei                                                     

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns