Irina Vlah a fost învestită în funcție

Bașcana realeasă a Găgăuziei, Irina Vlah, a depus jurământul de învestire în funcție în seara zilei de vineri, 19 iulie. Ceremonia a avut loc în cadrul unei şedinţe extraordinare a Adunării Populare.

Pentru prima dată la o asemenea cere-mone au participat preşedintele Republicii Moldova, preşedintele Parlamentului şi prim-ministra ţării.

În discursul său, Irina Vlah a menționat că are drept prioritate pe perioada mandatului reîntoarcerea în Găgăuzia a locuitorilor plecați, implementarea proiectelor de infrastructură la scară largă în regiune, creșterea veniturilor reale ale populației, lansarea unor noi programe și extinderea acoperirii programelor sociale existente.

Președintele Igor Dodon și-a exprimat convingerea că faptele bune în Găgăuzia vor continua, iar locuitorii din regiune vor trăi mai bine

Speakera Zinaida Greceanâi, a menţionat că, sub conducerea bașcanei, Găgăuzia a cunoscut o dezvoltare continuă.  Și dacă acest lucru a reușit în Găgăuzia, sunt sigură că poate fi realizat şi în alte regiuni ale Moldovei”, a spus președinta Parlamentului de la Chişinău.

Publicul găgăuz a reacționat în mod deosebit la prim-ministra Maia Sandu, discursul căreia a fost întrerupt de aplauze în câteva rânduri.

„Avem scopuri comune. Noi toți suntem Moldova. De aceea suntem obligați să creăm pentru cetățenii țării un stat de drept funcțional, care ar oferi posibilități de dezvoltare tuturor locuitorilor”, a declarat Sandu.

Irina Vlah a câștigat alegerile cu circa 92% de voturi.

 

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns