Ion Sturza, care a contribuit la fondarea PDM, acum îi vrea „moartea”: Acest partid trebuie declarat în afara legii

Ion Sturza. Foto: Europa Liberă

 

Fostul prim-ministru Ion Sturza consideră că Partidul Democrat din Moldova trebuie radiat de pe lista formațiunilor politice moldovenești și scos în afara legii. Declarațiile au fost făcute la emisiunea Cutia Neagră de la TV8.

Sturza, care a venit în fruntea Guvernului R. Moldova în 1999 din partea Mișcării pentru o Moldovă Democratică și Prosperă, grup care urma să se transforme în actualul PDM, spune: „PD trebuie declarat în afara legii. El nu a fost partid, a fost o gașcă – cum s-o spun mai simpatic – de organizați care au lucrat în detrimentul țării și al cetățenilor. Sunt elemente că a fost un grup organizat care a activat în afara mandatului unui partid politic. Cu susținerea cetățenilor, el trebuie dat jos. Mai departe trebuie de elaborat o lege a lustrației. Trebuie de aplicat sancțiuni celor care au deținut funcții și au activat în slujba vechiului regim. Să fie o condiție: cei care vor în funcții de administrare a statului să nu fie afiliați niciunui partid ultimii 5 ani. Atunci profitorii vor pica din start”, consideră Sturza.

Amintim că pe 25 decembrie 2015, în plină criză politică, atunci când Sturza era propus pentru funcția de premier, conducerea PD „l-a șters” din istoria formațiunii. Anterior, la rubrica Istoria PDM de pe site-ul oficial, era menționat textul „În 1999, în fruntea guvernului ţării vine reprezentantul MPMDP, energicul reformator Ion Sturza”. La scurt timp după ce mai mulți internauți au atras atenția la acest aspect, formațiunea a exclus de pe site-ul său această propoziție.

 

Distribuie

Lasă un răspuns