Ion Ceban: O celulă de criză va oferi sprijin persoanelor în etate, celor cu dizabilități și celor singuratice

Am decis ca toți angajații din domeniul educațional din municipiul Chișinău aproximativ, 14.500, vor munci de la domiciliu începând cu ziua de azi. Cadrele didactice urmează să monitorizeze zilnic starea sănătăţii în rândul copiilor/elevilor prin telefon sau alte mijloace tehnice de comunicare. Totodată, instituţiilor vor raporta zilnic Direcției generale educație, tineret și sport dinamica situaţiei epidemiologice în rândul copiilor/elevilor şi angajaţilor.

 Voluntarii care doresc să ajute persoanele în vârstă și persoanele cu dizabilități, să-și coordoneze acțiunile cu Direcțiile teritoriale de asistență socială și/sau cu responsabilii Direcției generale asistență socială și sănătate, pentru a avea un program comun și a fi păstrate regulile stricte. Persoanele în etate, persoanele cu dizabilități, singuratice care se confruntă cu situații dificile, cu caracter de urgență, pot solicita asistență la telefoanele de urgență ale Direcției generale asistență socială și sănătate și Direcțiilor teritoriale de asistență.

Aparatul Primăriei, dar și angajații, inclusiv ai direcțiilor și întreprinderilor am decis să lucreze într-un regim special, preponderent exercitând munca la domiciliu, iar muncitorii să fie echipați cu măști, mănuși, iar la locul de muncă să fie dozatoare cu dezinfectante. Primăria și marea majoritate a subdiviziunilor vor funcționa cu ușile închise, inclusiv subdiviziunile Direcției asistență socială, serviciile acesteia fiind orientate integral pentru asistența la domiciliu.

Primarul general Ion Ceban susține o conferință de presă privind situația la nivelul mun. Chișinău, în contextul desfășurării acțiunilor de prevenire a infecției cu Covid-19.

Sursa: unimedia.info

Urmăriți live:

Distribuie

Lasă un răspuns