Învingătoare în concursul "Pedagogul anului"

Ala Mândru, de la Liceul “Ștefan cel Mare” din Șoldănești, a fost desemnată învingătoare în concursul raional ”Profesorul anului”, ediția 2017. Inga Luca, de la Gimnaziul Samașcani, a învins în categoria învățători. Pe motiv că participantele în competiția educatoarelor nu au acumulat numărul necesar de puncte, primul loc în această categorie nu a fost acordat.

Finala concursului s-a desfășurat în trei etape. Potrivit Dianei Oprea, șefa Centrului Metodic al Direcției de Învățământ Șoldănești, juriul a apreciat mai întâi dosarele concurenţilor. La etapa a doua a fost evaluată măestria pedagogică a participanţilor în cadrul orelor publice. La ultima fază, aspiranții au prezentat un discurs la tema: „În numele viitorului, jur!” şi au rezolvat o eventuală situaţie psihopedagogică.

Printre profesori, cele mai multe puncte le-a acumulat Ala Mândru de la Liceul Teoretic ”Ștefan cel Mare” din Șoldănești. Locul doi i-a revenit Margaretei Ouș, profesoară de biologie la Gimnaziul Pohoarna, iar locul III – Marianei Susan din Cușmirca.

Din cei cinci pretendenți în categoria învățători, Inga Luca din Samașcani s-a dovedit a fi cea mai pregătită. Dânsa a fost urmată de Ana-Maria Ștefârță din Poiana și Natalia Barcari din Olișcani.

Experiența acumulată de-a lungul anilor a ajutat-o pe Raisa Sveclă din Olișcani să acumuleze cele mai multe puncte în concursul educatorilor, dar acestea nu au atins limita prevăzută de regulament pentru locul I şi deci i s-a oferit locul II. Pe locul III s-a clasat Valentina Carp din Cușmirca.

Organizatorii susțin că această competiție pune în valoare și promovează experiența avansată, sporește prestigiul profesiei de pedagog. În cadrul concursului ”Pedagogul anului” au participat 21 de concurenți, practic, dublu comparativ cu anul trecut.

Natalia Rotari

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns