Între 350 și 1200 de euro pentru un permis de conducere.

13 cazuri de corupție, cu mită ce variază între 350 și 1200 de euro, pentru promovarea cu succes a examenului și probei de traseu pentru obținerea permisului de conducere, au fost documentate și înregistrate de Centrul Național Anticorupție de la începutul anului curent. Ultimul caz a fost înregistrat marți, 17 aprilie. Un bărbat din orașul Telenești a fost reținut în flagrant delict de ofițerii și procurorii Anticorupție, fiind bănuit de trafic de influență.

Potrivit www.anticoruptie.md, bărbatul din Telenești ar fi pretins și primit 1100 de euro de la un tânăr, sub pretextul că poate influența membrii Comisiei de examinare să evalueze pozitiv cunoștințele și să elibereze permisul de conducere de categoria “B”. Pentru că nu s-a ținut de cuvânt, bărbatul a fost denunțat la DGT Nord a CNA.

Mai multe măsuri speciale de investigație şi procesual-penale au fost efectuate în vederea acumulării materialului probator, urmare a cărora omul a fost prins în flagrant delict în momentul primirii celor 1100 de euro pretinși, bani transmiși sub controlul CNA. Acesta a fost recunoscut în calitate de bănuit și reținut pentru 72 de ore, se menționează într-un comunicat de presă al CNA.

Experți anticorupție sunt de părere că schemele de corupție la obținerea permisiului de conducere nu sunt curmate din cauză că organele de drept nu ajung la beneficiarii finali ai sumelor care se dau pentru promovarea examenelor și testelor. În cele mai dese cazuri sunt reținuți intermediarii și nu beneficiarii finali ai schemelor de crimă organizată. Beneficiarii finali ai schemelor de corupție din sistemul școlilor auto ar fi, în opinia experților, persoane cu funcții de conducere în structurile administrației de stat.

Anticoruptie.md

Distribuie

Lasă un răspuns