Interlopii care terorizau satul au fost arestaţi, victim lor a scăpat cu viaţă

Amintim că semnatara ştirii, Victoria Chirtoacă scria recent, in satul ei de bastina Solonceni (Rezina) fratele ei, care înceară sa dezvolte o afacere în agricultura a fost injunghiat de 26 de ori de către doi indivizi, foşti deţinuţi angajaţi în gospodăria lui. Respectivii au fost implicaţi în mai multe future, acte de agresiune faţă de cetăţeni, dar poliţia trece cu vederea aceste fapte, menţiona autoarea. 

Peste trei zile Secția relații publice a Inspectoratului General al Poliţiei  a reacţionat la publicaţia dată cu următoarea informaţie:

 “Ca urmare a stirii “Interlopii terorizeaza satul, poliția nu reacționează”, apărute la data de 7 august 2018, pe portalul www.cuvintul.md,  Inspectoratul General al Poliției vine cu următoarea precizare.

La 30 iulie 2018, ora 04.20,  la IP Rezina, a parvenit un apel telefonic de la SR Rezina, pe faptul că la 10 minute în urmă la spital  a fost adus cu ambulanţa şi internat în secția chirurgie un barbat de 37, din satul Solonceni r-nul Rezina, cu diagnozaza: plagă tăiată de cuțit în regiunea abdominală.

La fața locului s-a deplasat conducerea IP, grupa  operativă de urmărire penală, conducătorii şi angajaţii SII şi SSP. Imediat a fost pornită o cauză penală pentru tentativă de omor, săvârşită cu premeditare de două sau mai multe persoane, cu deosebită cruzime.

Urmare a măsurilor speciale de investigație, au fost stabiliți şi reținuți fiind suspecţi în comiterea infracţiunii, consătenii victimei, doi bărbați de 22 și 21 de ani,  ambii cu antecedente penale. La 31.07.2018, la propunerea OUP ambii au fost puşi sub învinuire, iar la 01.08.2018, la demersul Procuraturii Rezina, în baza hotărîrii Judecătoriei Orhei sediul Rezina, figuranţilor le-a fost aplicată măsura arest 30 zile, din momentul reţinerii”.

Iar încă peste câteva zile Victoria scria pe facebook:

De citeva zile sint cea mai fericita. Am vesti bune despre starea fratelui meu, Oleg.
A fost transferat din sala de reanimare în salon ordinar. Incepe să meargî, chiar să mănânce, vorbeşte şi chiar zâmbeşte.
Alearga cu pasi grabiti spre recuperare. Deşi unii erau de părer că nu mai are scăpare.
Totul s-a petrecut în prezenta prietenilor fratelui, două cupluri cu care el pur si simplu statea la masa, chiar lîngă fântâna de lânga casă.
În miez de noapte asasinii l-au strigat deoparte,:« Oleg vina sa ne lamurim!» Pe neasteptate, în urma unei lovituri în cap cu un obiect dur din metal, a fost doborât, apoi au urmat 26 lovituri de cutit. Ancheta, organele de resort urmează să clarifice motivele şi responsabilitatea agresorilor.
Eu însă vreau să multumesc prietenilor care nu s-au pierdut cu firea, i-au acordat primul ajutor, cel mai important la acel moment.
Multumesc medicilor, care au depus o munca enorma, l-au operat şi l-au scos de la moarte. Multumesc, infermierelor, asistentelor, pentru îngrijirile acordate.
Multumesc rudelor, familiei, prietenilor, cunoscutilor… persoanelor de buna credinta, pentru sustinerea morala, financiara, pentru rugăciunile adresate Domnului în numele salvării lui Oleg

Reporter “C”

 

Distribuie

Lasă un răspuns