Înţelegem că nu e bine să recurgem la greve, dar sutem puşi în situaţia să ne cerem respectarea drepturilor la un trai decent

Vilena Bodiu, preşedinta sindicatului angajaţilor din învăţământ din raionul Şoldăneşti, spune că pedagogii nu ar fi declanşat protestele de ultimă oră, dacă Guvernanţii le-ar fi auzit măcar cât de cât doleanţele înaintate anterior.

“În octombrie trecut, Federaţia Sindicală a Educaţiei şi Ştiinţei a înaintat guvernului şase revendicări. Dar nu am fost auziţi. La protestele din 17 ianuarie c., cadrele didactice din raionul Şoldăneşti au fost printre primele care au participat la pichetări. După două luni de negocieri, avem a constata că executivul republican a găsit de cuviinţă să majoreze salariile cadrelor didactice cu o sută de lei! În cazul în care revendicările noastre vor fi trecute cu vederea şi acum, profesorii din întreaga ţară sunt gata mai întâi să treacă în marş pe la ambasadele ţărilor europene cu sediul în Chişinău, pe la instituţiile internaţionale, ca mai apoi să declanşeze o grevă naţională.

Înţelegem că nu e bine să recurgem la greve, dar suntem puşi în situaţia să ne cerem respectarea drepturilor la un trai decent. Desigur, prin suspendarea orelor vom afecta procesul educaţional. Vor avea de suferit nu doar elevii, ci şi pedagogii or, vom fi nevoiţi pe cont propriu să recuperăm orele, dar aceasta este starea de lucruri”.

Natalia Rotari

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns