Inspectorul-şef I.Botea a demisionat şi a plecat de la Inspectoratul de Poliţie cu o maşină de avere

Imaginea trimisă în adresa CUVÂNTUL-ui de către un cititor din Rezina.

Vineri, înainte de amiază, redacţia a primit informaţia că inspectorul-şef al Inspectoratului de Poliţie Rezina, Igor Botea a depus raport de demisie, care a fost acceptat. Peste câteva ore, alt cititor ne-a telefonat că, de fapt, Igor Botea a fost disponibilizat de conducerea IGP, iar peste un timp la Rezina au venit câţiva poliţişti de la Chişinău cu sarcina de a-l reţine în baza unui dosar penal, dar dânsul s-a ascuns.

Imediat am solicitat prin poşta electronică Procuratura Rezina şi Serviciul de presă al Inspectoratului General al Poliţiei (IGP) să confirme sau să infirme aceste informaţii. În acea zi din partea instituţiilor respective n-a urmat nicio reacţie.

A doua zi am primit altă informaţie, însoţită de imagini, că mai mulţi poliţişti scot din incinta inspectoratului mobilă, demontează condiţionerul de la cabinetul inspectorului-şef, lucrurile fiind încărcate într-un camion. Reieşind din noile circumstanţe, am solicitat iarăşi serviciul de presă al IGP să ne ajute să informăm corect cititorii despre ce se întâmplă la Inspectoratul de Poliţie Rezina.

Procurorul raionului Rezina, Petru Botnari a confirmat că I.Botea a fost demis în baza cererii proprii.

Referitor la evacuarea patrimoniului din incinta Inspectoratului, Irina Burdujan, ofiţeră a serviciului de presă pentru inspectoratele din regiunea Orhei, ne-a relatat luni că mobila, condiţionerul şi alte lucruri evacuate sâmbătă de către I. Botea din inspectorat îi aparţin lui personal.

La rândul său, procurorul Petru Botnari ne-a declarat: “Personal Botea nu dispune de patrimoniu la Inspectorat. Și-a luat condiționerul și televizorul donate de Veaceslav Durnea, divanul donat de Vadim Purice, mobila adusă de la Șoldănești, iar trei uși de la ÎM Servicii Comunal Locative n-a putut să le scoată”.

Tudor Iaşcenco

Distribuie

Lasă un răspuns