Inițiative ale tinerilor pentru tineri

10 grupuri de inițiativă câștigătoare ale Programului de Granturi Mici, implementat de Fondul pentru Tineri Orhei, au semnat acordurile de finanţare a proiectelor.

După cum informează www.or.md, evenimentul a demarat cu un cuvânt de salut din partea președintelui raionului Orhei, Tudor Golub, care a asigurat tinerii că au toată deschiderea Consiliului Raional în cadrul Programului de Granturi Mici.

Corina Erhan, coordonatoarea Fondului pentru Tineri, a apreciat inițiativele tinerilor din acest an, prezentând obiectivele generale ale programului, îndemnând tinerii să dea dovadă de activism civic, unitate, responsabilitate şi solidaritate, ca împreună să realizeze lucruri frumoase şi simţite de cetăţeni.

Cele 10 proiecte câștigătoare vor fi implementate în satele Puțintei, Jora de Jos, Zahoreni, Susleni și municipiul Orhei. Acestea au drept scop participarea tinerilor la viaţa civică și dezvoltare comunitară, la educaţie, instruire şi informare, organizarea odihnei tinerilor, participarea lor la procesul decizional.

Menționăm că Programul de Granturi Mici pentru anul 2018 este în valoare de 59673 lei, dintre care 33300 lei sunt oferiți de Fundația Est Europeană și 26373 mii lei de Consiliul Raional Orhei.

Distribuie

Lasă un răspuns