Indemnizații majorate pentru întreținerea copiilor

Cabinetul de miniştri a decis să majoreze unele categorii de indemnizații pentru îngrijirea copiilor. Potrivit proiectului de Lege privind prestațiile sociale pentru copii, indemnizația unică la nașterea copilului va constitui 5300 de lei. Astfel, aceasta va fi majorată cu 2200 de lei în cazul nașterii primului copil și, respectiv, cu 1900 de lei la nașterea următorilor copii.

Totodată, proiectul presupune acordarea unui nou tip de ajutor financiar pentru creșterea până la vârsta de trei ani a copiilor gemeni sau a mai multor copii născuți dintr-o singură sarcină. Acest sprijin va constitui 270 de lei lunar pentru fiecare copil.

Conform noilor prevederi, de indemnizații lunare vor beneficia și copiii rămași temporar fără ocrotire părintească, plasați sub tutelă/curatelă, care la momentul actual nu primesc acest suport din partea statului. De asemenea, va fi majorată, până la vârsta de 2 ani, perioada de acordare a indemnizației lunare pentru întreținerea copilului în cazul persoanelor neasigurate.

Măsurile respective au ca scop promovarea politicilor de susţinere a familiilor și urmăresc asigurarea unui sprijin financiar minim la nașterea și îngrijirea copiilor, se precizează în comunicatul mediatizat de Biroul Relaţii cu publicul al Executivului.

Sursa foto: bebelu.ro

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns