Incendii şi pagube. Cine le-a provocat

Un automobil Audi 100 a fost mistuit de flăcări, focul ameninţând să se extindă şi asupra casei. Incendiul s-a produs într-o gospodărie din satul Răspopeni, raionul Șoldănești. 

Chiar dacă echipa de salvatori s-a deplasat la fața locului în vreo 20 de minute, automobilul nu a putut fi salvat. Potrivit lui Lilian Cazac, șeful Secţiei Situaţii Excepţionale Şoldăneşti, automobilul ar fi fost incendiat intenționat de către soția proprietarului, cu care acesta era în conflict și care ar fi stropit unitatea de transport cu benzină.

A avut ghinion şi o familie din Alcedar. În urma unui presupus scurtcircuit, s-a aprins casa unui localnic. În rezultatul acțiunilor salvatorilor, focul a fost localizat în scurt timp și acesta a distrus bunurile doar dintr-o singură odaie. Reieșind din calculele preventive, valoarea prejudiciului ar fi de aproximativ 15 mii de lei. În schimb, au fost salvate bunuri de peste 70 mii de lei.

Lilian Cazac a precizat că de la începutul anului, în raionul Șoldănești au fost înregistrate 19 incendii, iar  paguba materială pricinuită de acestea constituie circa 140 mii de lei. Incendiile au deteriorat 7 case de locuit, 4 construcții auxiliare și un automobil. Mai rău este că în rezultatul unui incendiu a decedat o persoană în vârstă de peste 40 de ani. În 3 cazuri obiectele au fost incendiate în mod intenționat. Sursa citată a menționat că 3 incendii s-au produs din cauza jocului copiilor cu focul, 4 – din imprudență, inclusiv 2 în timpul fumatului. 

Foto simbol stirileprotv.ro

Victor Sofroni

Cu un clic în partea de sus dreapta a acestei pagini intră pe pagina de facebook a CUVÂNTUL-ui şi spune-ţi opinia, pune întrebări, dialoghează, distribuie să vadă şi prietenii tăi.

 

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns