Încă un proiect cu finanţare secretă

Primele patru familii tinere din municipiul Orhei au primit cheile de la propriile locuințe, construite în cadrul unui program de Locuințe Sociale, anunţă administraţia locală, citată de www.moldstreet.

Autorităţile nu dezvăluie cine a finanţat acest proiect. Mai mult, pe lângă cheia de la apartament, locatarii au mai primit în dar de la primarul Ilan Șor câte un televizor.

Ilan Șor (condamnat la 7,5 ani de închisoare) a anunţat că beneficiarii programului vor achita, timp de 35 de ani, o rată simbolică de doar 500 lei pentru locuință, fără dobândă.

Un proiect de Regulament cu privire la modul și condițiile de desfășurare a proiectului social “Construcția locuințelor și asigurarea categoriilor social/economic vulnerabile ale populației din municipiul Orhei cu spațiu locativ”, ce urmează a fi adoptat de Consiliul Local prevede că beneficiarii vor contribui cu un avans de minimum 10% din prețul de achiziție al locuinței. Cât costă o astfel de locuinţă nu este însă specificat. Totodată, la expirarea a unui an, beneficiarul are dreptul la procurarea în avans a locuinței.

Proiectul a fost lansat oficial la mijlocul lunii august 2017, după ce Consiliul local a aprobat o decizie de repartizare pentru construcţii a unui teren de 0,624 ha de la periferia oraşului, în cartierul nordic.

 

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns