Încă un condamnat în crima de la Dobruşa

Pe 12 decembrie 2019, Procuratura raionului Telenești a anunțat obținerea la Judecătoria Orhei a condamnării celui de al doilea participant la omorul a doi concubini, după ce concubina unuia din aceștia se refugiase la ei.

Crima a avut loc în miez de noapte, la 11 martie 2019, în locuința a doi concubini din cătunul Dobrușa, comuna Negureni, raionul Telenești. Aceștia au fost omorâți de către vecinul lor și amicul acestuia, ambii în stare de ebrietate produsă de alcool.

Chiar dacă nu și-a recunoscut vina, totuși în baza probelor și argumentelor procurorilor, la 11 decembrie 2019, bărbatul în vârstă de 29 de ani a fost recunoscut vinovat de Judecătoria Orhei și a fost condamnat la 20 de ani de închisoare în penitenciar de tip închis. De asemenea, la solicitarea procurorilor, inculpatul a fost obligat să achite în contul statului cheltuieli judiciare în sumă de 32.759 lei.

Motivul crimei își are originile în conflictul care s-a iscat între vizitatorii nepoftiți și victime, atunci când primii au forțat ușa ca să pătrundă în casa lor, unde se refugiase concubina unuia din ei. Situația a escaladat, iar cei doi i-au lovit repetat pe vecin și concubina acestuia cu o bucată de lemn, până au căzut la pământ. Între timp, concubina făptașului, pe care acesta o căuta, a părăsit casa victimelor la care se refugiase.

Bărbatul a mai fost condamnat pentru furt, în anul 2007. Acesta nu era angajat în câmpul muncii, avea o relație de concubinaj și avea la întreținere doi copii. Până la pronunțarea acestei sentințe, la solicitarea procurorilor, acesta a fost plasat în arest preventiv. Sentința este cu drept de atac.

Amintim că, în toamna acestui an, procurorii anunțau condamnarea primului inculpat, la o pedeapsă cu închisoarea pentru un termen de 30 de ani în penitenciar de tip închis.

Reporter “C”

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns