Încă o pomană din partea Guvernului în preajma alegerilor

Persoanele cu dizabilități locomotorii vor fi scutite de achitarea plăților vamale la importul autoturismelor cu capacitatea cilindrică de până la 2 500 cm3, indiferent de termenul de exploatare, a decis recent Guvernul.
Pentru a beneficia de scutiri, solicitanții vor trebui să prezinte un set de acte prevăzute în pct. 17 al Regulamentului cu privire la modul de aplicare a facilităților fiscale şi vamale la importul mijloacelor de transport cu destinație specială (HG nr. 474/2016).
Noile amendamente simplifică considerabil procedura de import a autoturismelor cu destinație specială, fiind eliminate condițiile care prevedeau ca autoturismul să fie donat sau reutilat corespunzător.
De asemenea, astfel de vehicule vor putea fi importate cu scutiri odată la 5 ani. Până acum, acest lucru era posibil doar după expirarea termenului de 7 ani.
O altă noutate e că, de facilitățile enumerate vor beneficia toate persoanele cu nevoi speciale, indiferent de gradul de dizabilitate.
Scopul acestor modificări a fost de a spori gradul de incluziune socială a persoanelor cu dizabilități prin facilitarea mobilității acestora, anunţă Guvernul.
Modificările vor intra în vigoare odată cu publicarea în Monitorul
Distribuie

Lasă un răspuns