Încă două cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate în Republica Moldova

Încă două cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de către ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

Este vorba despre un bărbat originar din raioanele de sud și o femeie din Chișinău.

„Bărbatul a revenit după o vizită efectuată de 3 săptămâni la copiii săi din Italia. Pe 5 martie, el s-a simțit rău, își administrează tratemente de unul singur. Pe 9 martie, situația lui se agravează, el cheamă serviciul 112 și este preluat la „Toma Ciorbă”, a spus Dumbrăveanu.

Totodată, aceasta a anunțat că și femeia infectată cu coronavirus a revenit recent din Italia.

Dumneaei a fost într-o vizită la o prietenă în Italia. S-a aflat acolo 10 zile. A revenit acasă pe 26 februarie. I se face rău pe 1 martie, se adresează pentru a fi oferită asistența medicală, i se prescrie tratament și autoizolare. Doamne administrează un preparat la propria voință. Își destabilizează starea de sănătate, tensiunea, cheamă ambulanța. Este internată pe 9 martie la Toma Ciorbă”, a mai precizat Dumbrăveanu.

Amintim că primul caz de coronavirus în R. Moldova a fost confirmat pe data de 7 martie. Este vorba de o femeie care a venit acasă din Italia. La momentul de față aceasta este internată la Spitalul Clinic Republican.

Sursa: deschide.md

Distribuie

Lasă un răspuns