Încă doi deputați părăsesc PDM și aderă la Pro Moldova

Deputații Vasile Bîtca și Ghenadie Verdeș au anunțat luni, 18 mai, că părăsesc fracțiunea Partidului Democrat și aderă la grupul parlamentar Pro Moldova. Parlamentari au depus deja, la Parlament, câte o cerere în acest sens.

Deputații și-au anunțat decizia de a părăsi fracțiunea PDM și de a adera la Pro Moldova, printr-un mesaj postat pe Facebook, scrie zdg.md

Oamenii pe care îi reprezint în Partidul Democrat din Moldova nu se mai regăsesc în politica pe care o face PDM, nemulțumirea crește pe zi ce trece. Prin urmare, a trebuit să iau o decizie în interesul acestora, pe care am cântărit-o foarte mult timp.
Astfel, începând de astăzi, eu, Vasile Bîtca, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, președintele Organizației Teritoriale PDM Nisporeni, anunț că părăsesc fracțiunea și Partidul Democrat și mă alătur cu speranță și încredere Grupului parlamentar PRO MOLDOVA.
Vreau să le transmit foarte clar tuturor celor care vor specula asupra deciziei mele că am luat această hotărâre doar pe baza unor valori și principii, pe care, azi, nu le mai găsesc în Partidul Democrat.
Credința în valorile democratice, europene, patriotismul și dragostea față de țară nu pot fi cumpărate nici cu un leu, nici cu un euro, nici cu sute de mii sau milioane, cum spun tocmai cei care și-au pierdut aceste credințe nu știm în schimbul a ce”, a scris deputatul Vasile Bîtca pe Facebook.

 

Și deputatul Ghenadie Verdeș a anunțat că părăsește PDM și aderă la Pro Moldova.

Nisporenenii mei sunt mâhniți și supărați, indignați de halul în care au ajuns oamenii și Republica Moldova. Nu am avut răspuns la întrebările lor despre ce s-a întâmplat cu echipa PDM, care a încurcat drumul și cărarea. Nu am avut nici un argument plauzibil, care să motiveze decizia conducerii Partidului Democrat de a face coaliție pentru președintele Dodon.
Noi suntem din Nisporeni, la o aruncătură de băț de Prut, de granița Uniunii Europene și, în loc să ne apropiem de Europa, de valorile occidentale, vedem cum cei care au pus stăpânire pe Partidul Democrat ne îndepărtează pe zi ce trece de aceste aspirații ale noastre.

Vă anunț că, de astăzi, nu mai fac parte din fracțiunea și Partidul Democrat din Moldova. Totodată, vă anunț că mă alătur echipei PRO MOLDOVA, a scris deputatul pe Facebook.

Până acum, mai mulți deputați PDM au părăsit fracțiunea. Unii au aderat la grupul parlamentar Pro Moldova, iar alții s-au alăturat Partidului Politic Șor.

 

Distribuie

Lasă un răspuns