În zilele de odihnă a avut loc cea de-a II-a ediție a Clubului Nicio_zi_fără_lectură

Clubul Nicio_zi_fără_lectură din Orhei  s-a întrunit zilele trecute în ce-a de-a doua ședință .Invitata clubului a fost autoarea cărții “Sărbătorile trăiesc acasă”, Viorica Covalschi

După cum relatează radioorhei.info, embrii Clubului și toți cei prezenți la Eveniment au asistat la prezentarea cărții, care a fost scrisă pentru copii, dar este destinată și adulților. Cartea fost  inspirată din tradiții, legende și datini românești. Axată la modul structural pe cele patru anotimpuri, lucrarea reprezintă, de fapt, o antologie a sărbătorilor noastre incluzând: Paștele, Crăciunul, Dochia, Drăgaicele, Paparudele, Dragobetele ș.a.

Cartea are și o variantă sonoră. CD-ul audio, cu același nume, unde rolul de bunic – povestitor i-a revenit actorului N.Jelescu , poeziile fiind sonorizate de copiii T.N. ”M. Eminescu”.  Iar prefața muzicală a cărții a fost semnată de celebrul compozitor E. Doga.

În timpul discuțiilor cu autoare, participanții au ascultat fragmente audio din carte  și cântecul  „Casa Sărbătorilor”, melodia căreia a fost semnată de maestrul Doga.

Evenimentul a culminat cu autografe, fotografii, tombolă cu premii și vin fiert.

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns