În ultimele 24 de ore, în Moldova au intrat 2.562 de persoane. 4 au venit cu avionul

În ultimele 24 de ore, a zilelor 20-21 martie, în R. Moldova au intrat 2.562 de persoane. Cele mai multe traversări ale frontierei pe sens de intrare au fost înregistrate la hotarul cu România, pe unde au intrat în țară 1.764 de persoane, informează Poliția de Frontieră. Alți 794 de cetățeni au intrat prin trecerea de frontieră cu Ucraina. Prin zboruri avia, în R. Moldova au venit patru persoane.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei pe sensul de intrare în R. Moldova au fost:  Leușeni – 813 traversări persoane, Sculeni – 447 traversări persoane și Giurgiulești-Galați – 443 traversări persoane.

Totodată, Poliția de Frontieră informează că pe parcursul a 24 de ore, de comun cu Serviciul Vamal au fost întreprinse măsuri de diminuare a riscului de răspândire a COVID-19.

Pe sensul de intrare în țară, obligatoriu călătorii sunt supuși termometriei, se asigură că aceștia completează corect fișele epidemiologice și se informează despre amenzile care vor fi aplicate persoanelor ce nu vor respecta măsurile de profilaxie în contextul coronavirusului.

În ultimele 24 de ore, în toate punctele de trecere a frontierei au fost supuse screeningului 4 014 persoane și completate 2 562 de fișe epidemiologice individuale.

Amintim că începând cu data de 17 martie 2020, ora 00.00, se interzice autorizarea trecerii frontierei de stat moldo-ucrainene și din data de 17 martie 2020, ora 20.00, se interzice autorizarea trecerii frontierei de stat moldo-române, a cetățenilor străini pe sensul de intrare în Republica Moldova prin punctele de trecere a frontierei de stat deschise traficului.

Această restricție nu se va referi la cetățenii străini și apatrizii domiciliați sau cu ședere permanentă, conducătorii auto și personalul de deservire a mijloacelor de transport, care efectuează transportarea mărfurilor.

Totodată, din 17 martie, ora 00:00, a fost sistat traficul aerian prin punctul de trecere a frontierei Aeroportul Internațional Chișinău, indiferent de direcție intrare sau ieșire din Republica Moldova. Sunt și excepții – a rămas posibilă efectuarea unor zboruri private/charter, pentru a permite autorităților din Republica Moldova, dar și altor state, de a evacua cetățenii săi din zonele afectate de noul coronavirus, însă fiecare caz în parte este examinat suplimentar de către Autoritatea Aeronautică Civilă.

Sursa: agora.md

Distribuie

Lasă un răspuns