În scopul dezvoltării capacităţilor de export

Peste 100 de antreprenori de pe ambele maluri ale Nistrului au beneficiat de instruire pentru dezvoltarea capacităților de export în cadrul a patru sesiuni  interactive organizate de proiectul „Dezvoltarea capacităților de export pe malurile Nistrului” (AdTrade), finanțat de Suedia și implementat de PNUD.

Ghidați de experți notorii din domeniul marketingului, afacerilor și comerțului, participanții s-au familiarizat cu mecanismele utilizate pentru desfășurarea tranzacțiilor internaționale, instrumentele care facilitează comerțul și simplifică desfășurarea procedurilor vamale. Antreprenorii au făcut cunoștință cu unele metode inovatoare de dezvoltare a afacerilor,  au discutat despre cerințele specifice pentru exportul produselor alimentare sau a materialelor textile, despre marketing, branding, comerțul electronic și alte subiecte legate de activitatea de export. Ei au mai aflat despre granturile și alt tip de asistență care va fi oferită de Suedia întreprinderilor de pe ambele maluri ale Nistrului în cadrul proiectului PNUD/AdTrade în vederea dezvoltării afacerilor și promovării exporturilor.

Petru Copacinschi, reprezentantul unei companii producătoare de nuci din raionul Telenești, a participat la toate patru seminare: “Ne-am propus să devenim și exportatori, de aceea informațiile și sfaturile oferite în cadrul acestor sesiuni au fost ca un imbold pentru a persevera și ne-au ajutat să cunoaștem mai bine practicile și cerințele noilor piețe, procedurile tehnice, cum ar fi procesul de certificare a produselor, dar și pașii pe care urmează să-i facem pentru a cuceri cumpărătorii din străinătate”.

Proiectul „Dezvoltarea capacităților de export pe ambele maluri ale Nistrului” (AdTrade) oferă asistență metodologică și practică pentru crearea unor legături comerciale pe termen lung între antreprenorii de pe ambele maluri ale Nistrului și la edificarea unui mediu de încredere și de cooperare în regiune.

Natalia Costaş 

 

Distribuie

Lasă un răspuns