În Rusia se va intra cu plată

Pentru a ajunge în Federația Rusă, va trebui să achitați o anumită taxă la frontieră.

Plata pentru intrarea automobilelor şi TIR-urilor a fost propusă de Ministerul Transporturilor de la Moscova, scrie ziarul Кîммерсант, citat de www.ziarulnational.md

 În proiectul pregătit de ministerul menționat se arată că, la început, plata va fi încasată la punctele de trecere a automobilelor şi feroviare ale frontierei. Totodată, de la transportul auto vor fi încasate sume în funcţie de tipul automobilului – camion sau autoturism. De la transportul feroviar va fi încasată taxa în funcție de tonaj.

În jumătatea a doua a lunii octombrie curent, Ministerul Transporturilor planifică să convoace o altă şedinţă în această problemă, iar ziarul de la Moscova mai scrie că aceste taxe vor fi plătite cel mai probabil din a doua jumătate a anului 2017.

Transportatorii au reacționat, avertizând despre majorarea preţurilor la mărfurile de import în legătură cu instituirea acestei taxe. Ei zic că sunt de acord să achite o taxă rezonabilă, dacă aceasta va reduce perioada de timp la intrare în Federația Rusă.

Foto simbol: nashpoz.ru

 

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns