În Regiunea Centru de Dezvoltare au fost constituite 5 Coaliții Locale pentru Bugetare Participativă

Și în municipiul Strășeni a fost constituită Coaliția Locală pentru Bugetare Participativă. Aceasta este cea de a cincea Coaliție formată în regiunea de Dezvoltare Centru și are drept scop transparența și eficiența proceselor de elaborare și executare a bugetelor, prin participarea și monitorizarea lor din partea societății.

În cadrul conferinței, care a avut loc on-line, a fost adoptat Regulamentul de activitate al Coaliției. Asociația Obștească pentru Educație „NEOUMNAIST”, în persoana Veronicăi Țâmbalari, directoare executivă a asociației, unanim a fost aleasă în calitate de partener local. Ea a mulțumit membrilor coaliției pentru încrederea acordată și a menționat: „Vom depune eforturi ca banul public să fie utilizat cât mai rațional pentru dezvoltarea localităților din raza de administrare a primăriei municipiului Strășeni”.

La eveniment au participat Tatiana Savva și Alexandru Fală, responsabili de Regiunea Centru de Dezvoltare din Republica Moldova, din partea Centrului Analitic Expert Grup.

„Suntem bucuroși că am reușit astăzi să constituim în municipiul Strașeni o nouă coaliție locală și că am ales partenerul local în proiectul privind bugetarea participativă „Informează, reabilitează și acționează!”. Ce am aflat noi de la distanță despre Strășeni? Aici sunt oameni mândri, cu un simț foarte bun al umorului, responsabili și implicați. Deși părea destul de complicat în această situație de criză, am făcut cunoștință cu 16 oameni extrem de implicați în viața orașului, care vor să afle exact cum pot să își transforme orașul, citez: ”în cel mai frumos oraș în care să ne reîntoarcem și din care să nu plecăm”. Tinerii vor să știe cum pot rămâne acasă, antreprenorii cum să dezvolte localitatea, profesorii vor să aibă elevi, sunt și cei care se gândesc la artă și suflet, chiar în criză. Veteranii sunt gata să împărtășească experiența cu generația tânără. Un antreprenor, a acordat tutelă pentru trei tineri orfani și vrea să afle cum îi ajută mai departe, dar și cum alți tineri ieșiți din sistemul de tutelă a statului pot să învețe o meserie și să ajungă la universitate. Toți vor să știe cum bugetul răspunde la întrebările lor și ce vom face mai departe”, a menționat Tatiana Savva.

Evenimentul a fost organizat de partenerul regional AO ADR ”Habitat”.

Proiectul „Informează, abilitează și acționează! Societatea civilă pentru o mai bună guvernanță bugetară în Moldova”, este implementat de Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, în calitate de partener principal, în consorțiu cu Konrad Adenauer Stiftung e.V. (KAS, Germania), Centrul pentru Studii Est-Europene (CSEE, Lituania) și Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE). Proiectul este implementat cu suportul financiar oferit de Uniunea Europeană și Konrad Adenauer Stiftung e.V.

 

Distribuie

Lasă un răspuns