În raionul Şoldăneşti sunt aşteptaţi la urne peste 33 de mii de alegători

La Şoldăneşti, pregătirile pentru alegerile prezidenţiale sunt în toi. În raion au fost constituite 33 de birouri de votare, cu unul mai puţin decât la alegerile precedente. Asta pentru că în satul Răspopeni va fi unul şi nu două birouri electorale.

Potrivit Liubei Vidraşcu, preşedinta Consiliului electoral al circumscripţiei electorale raionale nr. 31, în raionul Şoldăneşti, conform listelor oficiale, la 30 octombrie, la urnele de vot sunt aşteptaţi peste 33 mii de alegători. Cele mai multe secţii de votare nu vor fi în oraşul Şoldăneşti, aşa cum era anterior, ci în comuna Cotiujenii Mari, unde au fost formate 4 birouri de votare: două în satul de reşedinţă şi câte una în satele Cuşelăuca şi Gara Cobâlii. Locuitorii cătunului Odaia vor merge să voteze preşedintele la oficiul electoral din satul Alcedar. În Şoldăneşti vor fi trei birouri de votare. Aici, potrivit datelor oferite la primăria oraşului, erau înregistraţi 7 500 de locuitori. În listele electorale însă figurează 6 471 de alegători.

Potrivit Liubei Vidraşcu, la alegerile locale din 2015, în raionul Şoldăneşti, în liste erau înscrişi 33550 de alegători. Din aceştia au votat doar 19294 persoane, inclusiv în listele suplimentare au fost înscrişi 262 de votanţi.

În Şoldăneşti, la secţiile de votare s-au prezentat 2830 de cetăţeni din cei 6471 înscrişi în liste.

Foto simbol: jurnal.md

Natalia Rotari

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns