În prag de iarnă au rămas pe drumuri

În urma unui incendiu devastator care s-a produs duminică, famila Saharneanu din s. Țâpova, raionul Rezina, cu patru copii, a rămas în prag de iarnă pe drumuri.

Părinţii şi trei copii care erau acasă au scăpat, dar casa şi tot ce aveau au ars în totalitate.

Potrivit primarului comunei Lalova Mihai Gotornicean, incendiul ar fi fost provocat de o defecţiune la hogeac. Tot satul şi două echipaje de pompieri au sărit să stingă flăcările, dar focul a fost mai puternic, mistuind şi casa, şi averea. Membrii familiei au rămas numai cu ce aveau pe ei. Maxim, unul dintre copii, se plângea în faţa unei camere de la un post de televiziune că el şi sora mai mare au rămas fără haine, ghiozdane şi cărţi, menţionând că profesoara le-a promis să le găsească alte manuale…

Primarul ne-a mai spus că o vecină a adăpostit temporar familia Saharneanu, primăria şi agenţii economici din teritoriul comunei caută posibilităţi să ajute sinistraţii cu bani, haine, produse alimentare. Ambii soți lucrează, deși bărbatul a suportat o intervenție chirurgicală. Potrivit lui Mihai Gotornicean sinistraţii încă nu au decis: să repare propria locuinţă ori să procure o altă casă. Totul va depinde de posibilităţi, susţinerea de care vor beneficia.

            Redacţia CUVÂNTUL-ui se adresează către toţi cititorii, toţi oamenii de bună credinţă cu apelul să vină cu ce pot în ajutorul familiei Saharneanu.

Pe numele Valentinei Saharneanu, la Filiala Rezina a SA „Moldova-Agroindbank” au fost deschise trei conturi bancare pe care doritorii pot transfera bani:  MD54AG000000022523272830 (MDL), MD54AG000000022523272831 (USD), MD54AG000000022523272832 (euro). Alte ajutoare pot fi transmise direct familiei în s. Ţâpova sau aduse la redacţia ziarului CUVÂNTUL.

 

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns