În politicianul Ilan Șor au încredere 1% din respondenții unui sondaj

La sfârşitul săptămânii trecute Institutul Republican Internaţional din SUA a dat publicității rezultatele unui ssondaj de opinie. Studiul măsoară popularitatea partidelor moldovene, dar și atitudinea populaţiei față de politicieni. În rândul acestora a fost inclus și primarul de Orhei, Ilan Șor, care, potrivit sondajului, se bucură de încrederea a 1% din respondenți. La polul opus se situează Igor Dodon, Maia Sandu și Andrei Năstase, în care au încredere 26%, 15% și respectiv 6% din cei chestionați, relatează radioorhei.info.

Au o părere favorabilă despre Ilan Șor 19% din respondenți, 11% nu au auzit de el, iar 64% au o părere nefavorabilă. În această categorie, Șor se situează imediat sub primarul de Bălți, Renato Usatâi, despre care au părere favorabilă 22%, dar îl depășește pe liderul PD, Vlad Plahotniuc, despre care au o părere favorabilă 16% din cei chestionați.

De mai bine de un an, Șor conduce fostul partid Ravnopravie, care a fost redenumit Partidul Şor, însă nu figurează în sondaj, care arată că dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, PSRM ar obține 30% din voturi, PAS – 21%, PDM – 8%, PPDA și PCRM – câte 4%.

Cât priveşte topul politicienilor în care au încredere cei care au fost chestionaţi, situaţia se prezintă după cum vedeţi în graficul alăturat.

Sondajul finanțat de o agenție a guvernului american și dat publicității de Institutul Internațional Republican a fost efectuat la sfârșitul lunii septembrie și prima parte a lunii octombrie c.

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns