În perioada 04– 15 februarie 2017, se va desfășura Decada “Cunoaște-ți tumoarea”

                                    

 

                                         Organizația Obștească ”Serviciu pentru Pace”

                                                     Proiectul ”Cunoaște-ți Tumoarea”

În perioada 04– 15 februarie 2017, se va desfășura Decada

“Cunoaște-ți tumoarea”

 

7 Februarie 2017 – Cu prilejul ”Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Cancerului”,  4 februarie și ”Ziua Internațională de Luptă Împotriva Cancerului la Copii”, 15 februarie, Organizația Obștească ”Serviciu pentru Pace”, în parteneriat cu Cluster-ul organizațiilor pro-sociale ”Inovații pentru Cooperări Sociale”, își propune organizarea proiectului ”Decada ”Cunoaște-ți Tumoarea”.

 

CÂND: Marți, 07 februarie, ora 15:00 (evenimentul de lansare).

CINE:  La eveniment sunt invitați toate persoanele interesate de problema cancerului.

UNDE: Biblioteca ”Onisifor Ghibu” strada Nicolae Iorga 21,Chișinău, Moldova (evenimentul de lansare din 7 februarie).

 

IMPORTANT: În cadrul proiectului vor fi organizate o serie de lecții publice pe diferite module.

Primul Modul implică organizarea unei lecții publice cu elemente de ”Teatru Forum” și comunicarea problematicii de percepție a cancerului și a factorilor de implicare în istoria și profilaxia bolii.

Modulul IIde prezentări, este propus a fi organizat pentru elevi în sălile de sport a liceelor din mun. Chișinău, cu comunicarea mesajului și filozofiei cancerului. Activitățile vor implica exerciții interactive de sensibilizare a participanților.

Modulul III, este propus a fi organizat pentru profesorii de biologie și chimie din liceele municipiului Chișinău.

 

SCOPUL Proiectului este informarea și conștientizarea în rândul populației a legăturii semnelor precoce ale bolii pentru o pregătire oncologică corespunzătoare din partea medicului de familie și a specialiștilor, dar și pentru acțiuni de screening pentru anumite localizări neoplazice și categorii de pacienți.

 

Proiectul este organizat de către Asociația Obștească ”Serviciu pentru Pace”, în parteneriat cu Cluster-ul organizațiilor pro-sociale ”Inovații Pentru Cooperări Sociale”, Direcția Generală, Educație Tineret și Sport, IMSP Institutul Oncologic din Republica Moldova, Laboratorul Științific Imunoogenetic și Biblioteca ”Onisifor Ghibu”.

Pentru informații suplimentare, contactați: Milescu Cristina, Coordonatoare comunicare A.O. SPP, Mob.: 069011215, e-mail: milescucristina@gmail.com

Foto simbol: doc.ro

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns