În miez de noapte, a dat peste un cadavru în curtea sa

În toiul nopții spre  10 octombrie c., un cetățean al satului Țareuca a depistat în curtea sa corpul neînsuflețit al consăteanului C.I. în vârstă de 27 de ani. Păstrându-și calmul, dl B.V. a anunțat  Secția de Gardă a Inspectoratului de Poliție Rezina.

Potrivit lui Victor Coadă, șef-adjunct al Secției Urmărire Penală a IP Rezina, grupa operativă, deplasată la fața locului, a constatat pe corpul cetățeanului C.I. multiple leziuni în regiunea capului și abdomenului, în urma cărora, s-ar presupune, că victima a răposat. La fel au fost identificați presupușii ucigași.  Aceștia s-au dovedit a fi locuitorii  s. Țareuca B.G. (a.n. 2002) și M.I. (a. n. 1998). Cel de al doilea cu vârsta de 18,5 ani a fost reținut, recunoscându-și vina, iar minorul a fost cercetat în stare de libertate. Potrivit primelor depoziţii, în seara zilei de 9 octombrie c., după ora 22.00, pe una din străzile satului, dânșii ar fi întâlnit victima. Între ei s-ar fi iscat un conflict spontan. Acești doi l-ar fi bătut pe C.I., până au constatat că nu mai răsuflă. Pentru a ascunde urmele crimei, cei doi ar fi dus corpul neînsuflețit în curtea gospodarului B.V. și ar fi plecat acasă.

Pe cazul dat este pornită urmărire penală și dacă vina celor doi va fi demonstrată în judecată, dânșii riscă privațiune de libertate de la 12 până la 15 ani fiecare, a mai relatat dl V. Coadă. 

Ion Perciun   

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns