În 2018 am avut foarte multe evenimente importante

1.Numiţi trei evenimente care V-au marcat viaţa în 2018. 2. Cu ce speranțe păşiţi pragul anului 2019?

  1. 2018 a fost un an deosebit în viața mea, a familiei mele și a instituției pe care o conduc. Sunt foarte bucuroasă că am ajuns la aniversarea de 35 de ani de activitate la BPR „Mihai Eminescu” şi iată-iată voi face 20 de ani în funcţia de directoare. Cea mai mare bucurie este că fiica Daniela a absolvit magistratura, specialitatea Drept judecătoresc și a revenit acasă cu dulcea noastră nepoțică, iar fiul Vlad își continuă cu succes studiile la Universitatea Tehnică din Moldova.

În aspect profesional am avut foarte multe evenimente importante: al doilea an consecutiv am obținut Premiul Național al Ligii Bibliotecarilor – Premiul  GALEX, dar și alte premii valoroase, inclusiv “Cel mai bun absolvent al anului BEST ALUMNI AWARD 2018 din partea Ambasadei SUA în RM pentru promovarea inovațiilor de dezvoltare a bibliotecilor la nivel regional; locul I în competiția de robotică – “RoboLiga”; am lansat proiectul „Cinemateca virtuală”, am participat la evenimentul  național „Biblioteca Altfel” cu prezentarea a trei servicii: “Robotica”, “Sănătatea Femeii în era digitală” și “Cinemateca virtuală” etc.

  1. Cea mai mare speranță pentru anul 2019 rămâne a fi cea de a asigura accesul liber, gratuit şi nediscriminatoriu la informaţiile şi la documentele necesare cetăţenilor, asigurate de noua Lege a bibliotecilor. Conform Legii salarizării urmează să crească salariile bibliotecarilor, iar odată cu asta vor crește și cerințele față de această categorie de angajaţi, ceea ce va influenţa benefic calitatea activităţii lor, deoarece până acuma unii motivau: “pentru salariul pe care îl primesc, fac de ajuns!”

Îmi mai doresc să asigurăm durabilitatea programelor și proiectelor implementate cu suportul Programului Novateca, Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Bibliotecii Naţionale, BNC Ion Creangă ş.a., pentru că avem la acest capitol succese, utilizatorii sunt cu ochii pe noi și trebuie să rămânem competitivi…

Sper că și în 2019 vom căuta căi de atragere a noi investiții din surse naţionale şi internaţionale, ca să reparăm sala de lectură pentru adulți, care de mai mulți ani „așteaptă” să fie modernizată.

 

 Galina Davâdic, directoarea BPR “Mihai Eminescu” din Rezina

Distribuie

Lasă un răspuns